Godedemorgen fra Antwerpen!

Godedemorgen fra Antwerpen!

 

Hei, hei! Jeg heter Aleksandra og studerer bachelor i barnevernet ved Universitetet i Stavanger. Dette semesteret er jeg på utveksling her i Antwerpen i Belgia. Jeg er her for å gjøre praksisen min i en organisasion som heter La Strada. Og jobber jeg med ungdom i fokus . De ungdommene er vanligvis ikke i stand å forstette på skolen, på grunn av mangel av motivasjon for å studere.

 Den var veldig intensiv start her. Først, var jeg veldig stresset på grunn av min første introduksjonsdag på arbeidsplass , hvor alt ble gjennomført på nederlandsk. Derfor, anbefaler jeg alle som vil komme til Belgia å bli kjent med spåket tidlig før avreisen.

 Likevel, nå kan jeg si at det var virkelig et godt valg! Fordi jeg er forelsket i Antwerpen, og jeg liker faktisk å våkne opp og på jobb!

 Jeg vil gjerne nå dele litt av mine erfaringer rundt tingene som kan være nyttig , og den første tiden min i ny by.

Med min nye venn 😀

 

 

Indoor & outdoor shopping

 

Marked i sentrum på Theaterplein, er absolutt verdt et besøk. Det er kjent som lørdagsmarked som er overfylt med farger, aroma fra friske blomster, og både varme og kalde internasjonale snacks. Jeg har smakt marokkansk panekake med hvit ost, honig, og oliven. YUMMY !!!

 Du kan også få masse andre gode ting for lav pris, slik som klær, alle eksotiske og frisk frukt og grønt, eller håndlagde smykker.

 

 

Shopping zone Meir

 

Antwerpen er også kjent som motebyen.

 På denne turen, kommer du på handlegaten og kommer over søte små vintagebutikker til de større markevarer som primark, og til mer dyrere som Armani, Boss, og andre. Dessuten, var jeg veldig imponert over den vakre Rococo-arkitekturen på Meir.

 

Du kan også finne her Second Heand Shops, med en god kvalitet. I tillegg om hver femte uke, koster det all bare en euro per ting.

 

 

Busser, trikker, og sykler.

 

 Antwerpen er helt sikkert en sykkelby. Du kan enkelt bruke en sykkel som transport, men jeg vil merke at du må være ekstra forsiktig på sykkelen, fordi bilførerne ikke er så høflige som i Norge. Venninna mi fra jobb fortalte meg at:  “Cars are kings of the road here ‘’. And yessssss, that’s true!!

 løpet av den første måneden reiste jeg med trikk. Dette alternativet er dyrere og tar mer tid. Derfor, bestemte jeg meg for å leie en sykkel.

 Du kan bestille en fin sykkel med levering til hjemmet ditt på Swapfiets Antwerpen. Det er virkelig en god ide, for du betaler 15 euro per måned, og du kan bruke den hele tiden.

 

  Men når du vil reise til en annen by, anbefaler jeg at du tar et tog fra Sentralstasjon. Du kan få 50% av studentavtale i helgene, og reise til overalt i Belgia.

 

  Min første tur med tog og venner var til Leuven, i Belgia. Vi besøkte en botanisk hage, fordi været var veldig hyggelig den dagen. Det var 18 Celsius grader i februar!!

 

 

 

 

 

 

Vi snakkes, 

Aleksandra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.