Subang Jaya

Mitt navn er Linn Nordby og jeg er 24 år gammel. Jeg valgte å reise på utveksling til Malaysia fordi jeg ønsket å oppleve en ny kultur og et annet type studentliv. Vi er totalt seks studenter fra Norsk Hotellhøgskole som har reist ned hit. Vi har nå vært her i noen uker og jeg skal dele noen av mine tips, erfaringer og inntrykk hittil. 

Søknadsprosessen
Det å søke om å få studere i Malaysia virker veldig komplisert i starten grunnet en haug av informasjon som ikke var veldig oversiktlig. Det er mange prosesser man skal igjennom, men så lenge man er ute i god tid med alt av papirer og dokumenter så går det veldig greit. Videre er det en ganske krevende helsesjekk man skal igjennom for å kunne få lov til å studere her. Mitt tips er at man sjekker nøye opp på forhånd om det er nødvendig å utføre helsesjekken hjemme i Norge eller om man skal ta den når man ankommer Malaysia. Her ble det noen misforståelser for oss fra Norge slik at vi endte opp med å betale for samme helsesjekk to ganger. 
Når det gjelder visum så er ikke dette noe man trenger å søke om på forhånd. Man får noe som heter Visa on Arrival på flyplassen i Kuala Lumpur. Det eneste man må sørge for er at man har med seg alle dokumentene som trengs i papirform.

Bosted
Etter at man har kommet i gang med søknadsprosessen mottar man forslag til bosted fra Taylor´s. Man kan enten velge en av disse eller lete etter leilighet på www.iproperty.my. Noen av bostedene som foreslåes av Taylor´s har veldig strenge regler som studentene må forholde seg til. Jeg anbefaler å lese nøye igjennom reglene før man velger å søke om å bo der. Vi er tre norske studenter som valgte å leie en hel leilighet sammen i et bygg som heter D´Latour. Totalt for leiligheten betaler vi ca. 7500 norske kroner i måneden, pluss et depositum på ca. 6500 norske kroner hver. D´Latour har takterrasse, stort bassengområdet, to ulike treningsrom, samt et veldig godt sikkerhetssystem, noe som gjør at man definitivt kan føle seg trygg her. Det tar 5 – 10 minutter å gå fra D´Latour til Taylor´s University og de aller fleste studentene har valgt å bo i dette bygget. 

Taylor´s University
Universitet ligger omtrent 20 minutter med Grab fra Kuala Lumpur og campus har virkelig alt du trenger. Man har blant annet et stort bibliotek, kino, frisør, treningssenter, basseng og over 30 restauranter.

Som utvekslingsstudent kan du velge mellom 10 ulike fag her på Taylor´s. I tillegg har man mulighet til å sette opp sin egen timeplan slik det passer deg selv best. Flere av utvekslingsstudentene her har satt opp timeplanen slik at man får fri hver fredag. Dette gir muligheter for å reise både i Malaysia, men og til andre land i Asia uten at man får fravær. Foreleserne her er hyggelige og veldig hjelpsomme, de ønsker virkelig at du skal få mest mulig ut av oppholdet ditt, både med tanke på skolen, men og opplevelser. 

Universitet har en regel om at man må ha minst 80% tilstedeværelse i alle fag for å kunne få fagene godkjent. Dersom man skal bort eller ikke har muligheten til å delta, kan man ta kontakt med hver enkelt foreleser slik at man får godkjent fravær. De fleste av fagene har vurderinger underveis i semesteret noe som gjør at ikke alle fagene har en slutteksamen i desember. 

2 thoughts on “Subang Jaya

 • December 16, 2019 at 12:24
  Permalink

  Utrolig spennende å lese om ditt opphold Linn!

  Reply
 • January 5, 2020 at 11:49
  Permalink

  Hei, takk for god informasjon. Dette hørtes kjempespennende ut!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *