Halfway done…

Hei alle sammen!

Shit nå er man jo allerede halvveis i semesteret her. Siden sist så har det bare vært mye skole, mer skole og enda mer skole…
Her i USA så må jeg ta 15 credits for å få det godkjent hos UIS. Det vil si 5 fag, og dermed er man opptatt med skole så og si hele tiden. I hvert fag har jeg 3-4 eksamener, hjemmelekser, case study, assignments og quizzer som må leses til. Så hverdagen her er ganske enkelt bare skole, spise, lekser, sove.

Det har selvfølgelig vært mer fritid i helgene hvor man henger med venner eller gjør andre ting. Søndager derimot er dedikert til skole igjen…

Jeg har også vært på stand for Studying abroad Expo for å representere UIS. Dette er et arrangement hvor de største universitetene kommer for å selge inn sitt universitet som en plass å dra på utveksling til. Litt som karrière dager på UIS hvor firmaer kommer for å selge seg inn.

Ellers så tenkte jeg å fortelle om hvordan examener og prøver/quizzer o.l. funker her. Du får utdelt et ark med spørsmål, og 4-5 alternative svar. For å svare på dette bruker du et “bubble sheet”, anbefaler alle å google hvordan man fyller ut dette før dere drar! Jeg måtte spørre sidemann første gang jeg gjorde dette for jeg hadde aldri sett det før.

In-class activitys og quizzer blir også ofte gjort med iClicker. Denne får du lånt gratis fra Student Service Office her på MSU. Etter du har fått lånt den registrerer du den på de fagene du trenger den, så er du good to go!

Dette er ikke mitt svar på bildet under, det er et annet spørsmål 🙂
(Svaret her er A forresten)

Det har også vært Carreer Expo gjennom Hospitality Business. Det var et 2 dagers arrangement hvor dag 1 var introduksjon av forskjellige firma, speed dates og mulighet til å booke intervjuer med firmaene for internships eller jobb tilbud til etter studie. Ikke så aktuelt for oss internasjonale studenter, men var et morsomt event.

Nå gjenstår bare mer skole, så nærmer Halloween seg også! Alt er jo større her i USA så forventningene til dette er store! Mange plasser rundt her er det allerede pyntet opp for høst og Halloween. Skal prøve å komme meg på en “Fall Fair” og sjekke det ut, dette er veldig populært her i USA.

(Bilde hentet fra Google)
(Bilde fra Google)

One thought on “Halfway done…

  • November 18, 2019 at 22:58
    Permalink

    Sykt spennende! Ble faktisk skikkelig fristet til å prøve et år med studier i USA. Håper det går bra med studiene!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *