5 tips til hvorfor man skal dra på utveksling i Australia

Hei igjen!
Mitt navn er Victoria og jeg har vært på utveksling ved Griffith University i Gold Coast, Australia. Jeg studerer master i International Hospitality Management. Ved tiden min i Australia bodde jeg med Christina som også studere ved Universitetet i Stavanger og er utvekslingambassadør. Titt innom hennes blogg også 😀 Nå har jeg kommet hjem fra utveksling og vil gjerne gi 5 tips til hvorfor bør dra på utveksling i Australia.

Surfers Paradise i Gold Coast
  1. Nye venner
    Når man drar på utveksling møter man folk fra hele verden, spesielt når man reiser til andre siden av verden. Alle er i samme båt og mennesker møter kan man ha kontakt med resten av livet. Tidligere i et innlegg nevnte jeg flere aktiviteter som skolen i forhold til kvelder hvor man kan møte folk. ANSA har også opplegg hvor man kan møte andre nordmenn eller delta på arrangementer. Jeg anbefaler å delta på alt man kan for å møte nye mennesker som man senere under oppholdet har kontakt med. Det finnes også muligheter gjennom sport og lag-aktiviteter som man kan bli med på. Jeg og Christina deltok på en dansegruppe hvor man deltar på trening en gang i uken og lærer en koreografi. Griffith University har flere ulike sportslige aktiviteter og dager hvor de ulike klubbene har stand som man kan melde seg inn i det man ønsker.
New Zealand
Colorrun

2. Et annet perspektiv på læring og område man studerer
Når man drar til utlandet for å studere lærer man ofte pensum på en annen måte. Det er ulike læringsmetoder og emneplan man skal gjennom enn man kanskje hadde hatt hjemme i Norge. Ved å lære pensum på ulik måte kan det hjelpe til å forstå bedre men også utvikle sin kompetanse. For eksempel, da jeg var i Australia hadde vi et fag som het ledelse og selvutvikling. Læreren vår var tidligere fengselsbetjent og psykologien vi lærte rundt ledelse og om mennesker var på en helt annen måte enn man kanskje trodde. Uansett om denne læreren ikke var noe innenfor mitt studie som er relatert til reiseliv, så lærte jeg ekstremt mye både om psykologi og meg selv. Jeg utviklet meg på en helt annen måte og perspektivene jeg fikk bidro til at jeg fikk en annen forståelse. Samtidig får man også møte andre bedrifter eller dra på networking – eventer som man ikke hadde hatt en mulighet til hjemme i Norge. Det finnes steder man kan networke hjemme i Norge også, men jeg kan love at du ikke møter de samme personene som du gjør om du drar til et annet land.

Her var vi ute i bushen (Springbrook). Kan tro jeg hadde øynene oppe for alt som kunne dukke opp…
Barndomsvenninne fra Sverige

Studiet du nå studerer har forskjellige perspektiver i ulike land. Om man drar på utveksling så kan man lære mye om hvordan stedet, byen og landet jobber innenfor det feltet man selv studerer. Når jeg bodde i Australia var jeg med på to events for en organisasjon bestående av studenter arrangerte. Denne gruppen studerte også innenfor hospitality management og var både fra min og andre skoler i omårdet. Selv om vi kanskje gikk på samme skole før så kan det være vi hadde ulike fag og dermed lære av hverandre. Jeg husker spesielt da jeg snakket med en av studentene om hvordan arbeidsmarkedet innenfor hotell i Gold Coast var hvor hun fortalte meg om sine erfaringer. Du får et helt annet innblikk og inntrykk av at andre studenter på andre siden av verden har samme oppfatninger som deg. Det er helt fantastisk!

Burleigh Heads

3. Forbedre språkkunnskaper og møte nye kulturer
Uansett hvor man drar i verden vil man utvikle sin språkkunnskaper og møte nye kulturer. Kommunikasjon og forståelse av kulturer er viktig for å trives på utvekslingsopphold. Man vil noen ganger møte på utfordringer men det er så læringsrikt å lære om andre sine kulturer og hvordan det er. Under mitt utvekslingsopphold var det flere arrangementer hvor man kunne prøve mat fra andre kulturer og lære om hverandre. En i gjengen vår arrangerte til aften hvor han serverte mat fra sin kultur og måten dem hadde et måltid på. Han var fra India og forklarte deres kultur. Flere restauranter og food-trucks har mat fra andre deler av verden og jeg vil absolutt anbefale å smake. En ting som var en veldig hit i Australia var kenguruburger. Jeg smakte det ikke selv, men hørte fra flere at den var veldig god.

Byron Bay

4. Ut av komfortsonen
Dette punktet er veldig personlig men man kommer et eller annet tidspunkt ut av komfortsonen. For meg var dette når man skulle melde seg inn i ulike aktiviteter og kommunisere med folk. Gold Coast er veldig stort og det er flere menneskere man kan snakke med, men det krever å vise at man er interessert i å bli kjent. Som nevnt tidligere så er kulturer noe man møter på og det kan ofte være utfor komfortsonen. Ikke bare møter man nye folk, men man flytter faktisk fra det trygge og kjære man har hjemme. Men tro meg, du vil være så takknemlig og stolt av deg selv for å ha vært på utveksling. Det er måneder du vil ha med deg resten av livet og være stolt av. Det er nerver og man er nervøs før man flytter uansett hvor man drar fordi at det er noe nytt som skjer i hverdagen. Men bare husk at det er flere i samme båt. Det er flere som har samme følelse for deg. Jeg utfordrer alle til å bare trø ut av komfortsonen og gjør det!

5. Konkurransefortrinn i arbeidsmarkedet
Sist, men ikke minst like viktig som hva du opplever når du er på utveksling er hvor attraktivt det er med personer som har hatt studier i utlandet. Dette er kanskje ikke noe man tenker på i det man er i søknadsprosessen, men sett i et langsiktig perspektiv vil du takke deg selv for hva du har lært. Utveksling er noe som du kan ta med deg videre både i jobbsøking og du har en helt annen forståelse enn andre som ikke har vært på utveksling. Noe av det du sitter igjen med er punktene som er nevnt ovenfor (skal nevnes at disse punktene er hva jeg synes er viktig). Ikke bare er det konkurransefortrinn i arbeidsmarkedet men alt du opplever om du reiser rundt i verden tar du også med deg videre og kan bruke i ulike situasjoner. Les mer om reising etter utvekslingopphold på bloggen til Christina 😀

Fraser Island
Mitt første og siste møte med surfing

PS. hør gjerne på podkasten Hekta på reise, episode 15 for å høre om hvordan det er på utveksling.

Great Barrier Reef

Det var mine tips etter fem måneder på utveksling! Er det noe spørsmål eller noe dere lurer på, så er det bare å spørre på instagram: @victorianesvik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *