Tips og Triks, Australia

Hei dere!

Dette halvåret har gått altfor fort.  Vi kan med hånden på hjertet si at dette er det beste semesteret vi har hatt så langt, selv med praksis og fag ved siden av. Når det er sagt har vi noen tips og triks til dere som tenker dere på utveksling til Australia. Det var nemlig en del praktiske ting som vi selv satte spørsmål ved da vi skulle reise på utveksling.

1. ANSA 

Når det kommer til det sosiale her nede lønner det seg å selv ta initiativ i de ulike skoleaktivitetene og gruppene. Men i tillegg til dette er det en forening for norske studenter i utlandet som heter ANSA. ANSA fikser alt fra norsk fadderuke på starten av semesteret, til quiz, 17.mai feiring og helgeturer til ulike steder i Australia. Her vil du møte mange nye studenter, men også norske studenter som allerede har vært der nede i en stund. ANSA er der for å gi deg en lettere overgang fra Norge. Ikke vær redd for å spørre dem om hjelp dersom du skulle trenge det. 

I tillegg til å gi deg en sosial hverdag og gode vennskap har ANSA en studentforsikring for norske studenter i utlandet som er til å anbefale. 

2. BOLIG

Dersom du ikke kjenner noen i Australia eller er stresset for å finne bolig før du kommer ned, ikke bekymre deg. Vi lærte at ja det er kanskje en fordel å ha tittet litt på nett først slik at du vet hvilken type boliger/leiligheter som er på markedet, men også hvordan standarden og husleien cirka er i området du leter. Før du drar ned kan du også finne ulike Facebook-grupper for norske studenter i eksempelvis Brisbane, og kanskje finner du noen å dele en leilighet med. Hvis ikke blir du bedre kjent med andre studenter under fadderuken til ANSA og kanskje finner du noen du vil bo sammen med som trenger en ekstra roomie. 

Vi dro ned uten leilighet, og endte med å gå fra blokk til blokk i byen og spørre i resepsjonen om de hadde ledig leilighet. Dette er mer normalt i Australia enn vi hadde sett for oss. 

Mens du leter kan du leie AirBnb eller oppleve backpacker-livet og sjekke inn på hostel.

3.  MOBILABONNEMENT OG BANK

Et australsk SIM-kort kan være kjekt å ha for å få lavest mulig telefonregning. Dette er superenkelt å fikse, alt du trenger å gjøre er å gå innom en operatør som for eksempel OPTUS, TELSTRA eller VODAPHONE. De har alle gode tilbud for deg som er midlertidig i landet. Flere av telefonoperatørene har gode tilbud som egner seg for studenter og gjerne med mye mobildata slik at man ikke trenger å bekymre seg for å bruke telefonen. 

Dersom du har lyst på en australsk bankkonto, noe vi valgte å opprette, er dette like enkelt. Alt du trenger å gjøre er bare å gå innom en bank som for eksempel CommonWealth eller ANZ, og de vil opprette en konto som passer til deg. Husk bare å ta med passet ditt. 

Husk at noen utleiere kan kreve at du har en australskkonto som husleien skal overføres fra. 

4. OPPLEVELSER

Husk skolen, men ta deg tid til å oppleve alt det Australia har å by på. Alt fra storbylivet til ørkenen. Du er student der en gang, bli med på de ulike aktivitetene som er ukentlig og du vil sitte igjen med en uforglemmelig tid. 

PS: Husk at norsk førerkort og pass er det eneste godkjente legitimasjonen i Australia, med mindre du har kjøpt internasjonalt ID kort (noe som ikke er nødvendig dersom du ikke allerede har det). 

Hilsen Hanna, Mariell og Therese
IG: @Hannas0fie @marielljo @theresehayden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *