Å reise i Australia med stramt budsjett

Hei, og takk for at du har valgt å klikke deg inn på UiS sin blogg om utveksling. Mitt navn er Aurora, jeg er 22 år og for tiden er jeg i Australia for å ha min praksisperiode i barnevern. På grunn av ulike årstider og skolestart har jeg ennå ikke begynt i praksis, men har brukt tiden siden 8.februar på å oppleve så mye som mulig her til lands. Jeg reiser sammen med Ida og Hanna som dere også kommer til å høre fra her på bloggen, i tillegg til Silje. Vi skal til samme skole, CQU i Rockhampton, og valgte derfor å reise sammen rundt i Australia først. 

Meg, Ida og Hanna før avreise på Gardermoen

Vi er fire ulike jenter med fire ulike økonomier, derfor har vi lagt opp turen slik at alle skulle få vært med på det de ville. Vi har enten bodd på hostel eller AirBnb, for å spare penger på bosted. Det er kjedelig å bruke mye penger på dette, siden man stort sett oppholder seg utenfor bostedet uansett. Dette har ligget på ca. 2000kr per pers for rundt én uke. Anbefaler å finne leiligheter med to bad om du reiser med fler enn én annen! 

Tre søte turister

Reiseruta vår startet i Perth med kun tre av oss. Søk visum før du egentlig tror, for det tar tid, det er vanskelig, og du kan ende opp med å måtte ta en ekstra helsesjekk til flere tusen kroner (aka det Silje måtte) for å kunne komme inn i landet. Uansett; Perth var en fantastisk første by! Her bodde vi på hostel, og brukte derfor en del penger på å spise alle måltider ute. Det er ca. samme pris på å spise ute her som det er hjemme i Norge, men noe billigere de fleste steder. En øl koster ikke stort mer enn 60kr uansett hvor du er. Ellers ruslet vi kun rundt i byen eller tok toget til stranda i Fremantle. To utflukter på én uke som kostet mellom 500-1000kr hver; Båt og sykkelutleie på Rottnest Island, og guidet vintur i Swan Valley. Begge deler verdt hver krone!

Kosa meg på Rottnest Island

Etter uken i Perth fløy vi over til Østkysten, hvor vi har bodd i Gold Coast, Brisbane og nå; Noosa. Silje møtte oss i Gold Coast, hvor vi bodde på Airbnb i Surfers Paradise. Her hadde vi eget kjøkken, så da ble det gode frokoster og noen middager der aka. penger spart. Vi storkoste oss i sola, og brukte dermed ikke så mye penger på annet enn vann og is. Fra Surfers var det lett å ta trikken til Burleigh Heads som var en fin avkobling fra der vi bodde. Veldig enkelt og billig å kjøre trikken. Anbefaler å kjøpe busskort med engang du kommer til staten du skal bo i! Dette kan nemlig brukes på all slags kollektivtransport der. Vi ordnet ikke dette før vi kom til Noosa, men hadde absolutt spart penger på å ha fikset dette allerede i Gold Coast.

Fantastisk utsikt fra 41.etajse utover Surfers

I Brisbane var vi så heldige å få sponset opphold av familievenner av Silje! Anbefaling; la alle få vite at du skal til Australia, så kanskje det er noen som kjenner noen som kjenner noen som bor der og gjerne vil vise landet sitt. I storbyen hadde vi én stor utflukt, ellers gikk det i å gå rundt i den botaniske hage eller titte rundt i byen. Utflukten gikk til Moreton Island, hvor vi fikk både båttur, mat, strandtid og snorkeling en hel dag til rundt 1000kr. 

Marked i den botaniske hage i Brisbane
Tre spente på snorkling

Nå har vi altså landet i Noosa, og koser oss i en Airbnb i Noosa Heads, til tross for mye regn og tropisk klima. Når jeg ser tilbake på reisen er jeg veldig glad for de plassene vi valgte å reise innom, og hva jeg har brukt pengene på. Dagsutflukter på maks 1000kr er innafor, når du to dager etterpå kan slappe av i sola på en fin strand hele dagen. Noen dager bruker man altså mer penger enn andre, og det vil in the long run være verdt det! Opplevelser lever vi lenge på. 

På vandring i en av Noosas nasjonalparker
På vei hjem fra skolen

Her i Noosa skal vi ha et fem-dagers kurs før vi setter skuta mot Rockhampton, siste stopp, og praksis! Neste gang dere hører fra meg er jeg godt i gang med nettopp dette og det gleder jeg meg veldig til (selv om jeg ikke har noen anelse av hva jeg går til enda). Vi høres! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *