Usikkerheten sendte oss hjem!

Mitt navn er Lars Andreas Valstad og jeg var på utveksling i Hawaii våren 2020. Dette er mitt andre innlegg, hvor jeg kommer til å fortelle om tiden Covid-19 kom smygende. Er du mer nysgjerrige om hverdagen i Hawaii anbefaler jeg deg også å lese mitt tidligere innlegg. 

Jeg fikk surfet både før og etter skolen.

Hawaii og generelt resten av USA hang lenge etter Norge når det kom til nedstengning og tiltak for å redusere smitte av Covid-19. Vi leste nyheter fra Norge hvor det var tomme gater, stengte jobber og skoler, mens alt var som normalt i Hawaii uten noen bekymringer. Vi badet, surfet, snorklet, gikk på fjellturer, teltet rundt på øyene og studeringen gikk som vanlig. 

En av mange fjellturer jeg dro på. Hawaii sine fjellturer er noe helt for seg selv.
Jeg og en venn på vår daglig jakt etter bølger.

Etter hvert levde vi i en stor usikkerhet på hvordan tiden fremover skulle utvikle seg, med en skremmende utvikling av pandemien og stigende dollar kurs. Jeg fikk anbefalinger fra Utenriksdepartementet, Universitet og familien om å strekt vurdere å fly hjem til Norge. Det å studere i Hawaii var noen jeg hadde drømt om i så mange år, jeg ville ikke gi slipp på det så lett.

Når USA begynte å stenge grensene og samfunnet begynte å stoppe opp ble usikkerheten enda større. Matbutikkene ble utplukket, skolene stengte og turistene forsvant når det ble satt opp adgang forbudt skilt på strendene.

Under oppholdet hadde jeg blitt kjent med flere norske og vi bestemte oss for å bli i Hawaii så lenge som mulig sammen. Vi dro på butikken og kjøpte det vi fant av mat slik at vi hadde nok for å klare oss i noen uker fremover, i usikkerhet på om det ville til å være mat i butikkene neste ukene siden det allerede var ganske så utplukket. 

Sitter å ser på hvalene som hopper langt ute på havet.

Med en stygg utvikling av pandemien over hele verden ble usikkerheten for stor. Vi visste ikke om grensene ville stenge helt og det ble full fly stopp, slik at forsikringen ville gå ut mens vi var i Hawaii. Vi bestemte oss for å bestille billetter hjem til Norge.

Partybølger i Waikiki.

Om du vurderer utveksling vil jeg strekt anbefale Hawaii Pacific University. Et Universitet med dyktige lærere, interessante fag, og masse sosiale aktiviteter, og ikke minst er det på en tropisk øy midt i Stillehavet. 

Send meg en mail eller en melding om du har noen spørsmål angående Hawaii og HPU.

Mail: Larsandreas_v@hotmail.com
Instagram: Larsapv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *