Hello from East Lansing!

Hei alle sammen! I denne bloggen skal jeg prøve å oppdatere dere på livet som student i USA, på selveste Michigan State University aka. MSU.

Litt om meg:
Marie Bakkan
23 år
Kommer fra Orkanger, Trøndelag
Studerer Hotelledelse ved UiS

Dette semesteret studerer jeg Hospitality Business ved MSU.
Michigan State University ligger i East Lansing, Michigan. Dette er en liten del av hovedstaden i Michigan, Lansing. Kjennerelt er alt rundt her er lite og ganske spredt rundt, men man har alt man trenger i gå avstand eller med buss.
Av store byer som er verdt å besøke mens man er her er Detroit litt over en time med buss herfra. Chicago er ca 3 timer med tog herfra.
MSU er det største universitetet i USA når det kommer til areal, dette campuset er STORT! Å gå fra en ende av cumpus over til den andre tar alt fra 30-40 min. MSU er på topp 10 universiteter i USA når det kommer til antall studenter som studerer ved MSU. Veldig stor overgang fra det lille campuset til UiS!
De deler inn dette campuset i små “nabolag” for å gjøre det lettere å navigere på campus. Selv om det er stort går det overraskende fort å gjøre seg kjent her, jeg har vært her en uke nå og kjenner til stort sett hele campus og vet hvordan å komme meg rundt.

(Bilde hentet fra google)


Jeg bor i River Trail neighborhood, Owen Hall. Owen Hall er for eldre studenter som ønsker å bo alene. Jeg har mitt eget rom, og deler bad med rommer ved siden av mitt. Dette kalles for “suite bathrooms”. Jeg valgte dette da jeg virkelig ikke ønsket å dele rom med noen, er tross alt snart 24 og føler meg gammel i forhold til de fleste studenter her hehe…
Alle “Residence halls” er forskjellige, så anbefaler alle å lese opp om alle mulighetene på hjemmesiden til MSU.
https://liveon.msu.edu/neighborhoods

(Bilde fra gangen inn mot rommet)
(Bilde fra rommet inn mot gangen)
(Bilde av badet. Døren på andre siden er inn til rommet ved siden av)Når man bor på campus blir man automatisk også tildelt en “meal plan”, dette er en matplan du har når du bor på campus. Du får dette linket til ditt studentkort, så hver gang du skal i en av mathallene for å spise scanner du studentkortet ditt på tur inn. Den mest standard er “Silver Meal Plan”, du har ubegrenset tilgang til mathallene mens du bor her. Du har også meal plans med Spartan Cash og Guest Meals. Mer om dette kan du også lese om på hjemmesiden.
Maten her på campus er ganske imponerende! De har stort utvalg av mat til både frokost, lunsj, middag og “late snacks”. Alle hallene varierer litt på hva de serverer alle dager, men går mye i det samme. Den beste mathallen er helt klart Brody Hall, dette er den største mathallen på Campus! Er verdt de 30 minuttene det tar å gå fra der jeg bor over til Brody <3

Den første uken her har gått sykt fort! Det har vært noe å gjøre hver dag, masse å holde styr på og mange aktiviteter!
Jeg kom hit torsdag 22 august med tog fra Chicago. Jeg valgte å fly fra Trondheim til Chicago med SAS ungdoms billett! Så utrolig mye billigere enn å fly direkte til Lansing Airport. Toget ble veldig forsinket, så var bare å ta en Uber rett til Owen Hall for å sjekke inn og legge seg.

Fredag var det tidlig opp for å dra på”Orientation”. Masse info på en gang, med en masse ting man måtte sjekke og ordne for å holde på visum statusen sin. De la ut powerpoint og linker på facebook gruppa for ASP&E etter dette møtet, så var bare å hente opp denne og fikse alt når man hadde kommet seg mer til rette senere. Man blir en del av “American Semester Program & Exchanges”(ASP&E) som er en gruppe for alle utvekslings studenter fra hele verden som skal til MSU. Dette var sykt greit, da man allerede før skolen starter blir kjent med masse folk. Noe som også er greit er at alle disse menneskene er i akkurat samme situasjon som deg, de er like fortapte og forvirret. Vi fikk faddere som ordnet det meste vi lurte på, de fikset også en WhatsApp gruppe for oss hvor vi holder kontakten om aktiviteter og fester. Det var denne vi brukte denne helgen for å møtes.

Når mandag kom var det tilbake til orientation, finpusse eller endre hvilke klasser du ville ta, møte lærere og advisors, samme regla på tirsdag. Onsdag og Torsdag var det første dagene med timer, men alle lærerne brukte disse dagene på å bare gå gjennom faget. Vi ble kjent med klassen, lærer og faget. Vi gikk også gjennom i hvert fag hva som er kravet for oppgaver, lekser, eksamener og tester. Det er veldig som å gå tilbake til ungsomskolen. Vi har lekser, tilfeldige quizzer og 3-4 eksamener i hvert fag. Men her går de på poengsystem, som betyr at hvis du scorer høyt på alle lekser og 3 eksamener, trenger du som regel ikke å ta den siste eksamen for du allerede har alle poengene du trenger.

(Buisness complexet. Helt nytt bygg!)


Innimellom alle informasjons møtene hadde vi også aktiviteter på kveldene, for det meste “fairs” eller messer hvor man møter sponsorer, organisasjoner og student aktiviteter. Man går som regel her for å få gratis ting, slik som bager, drikke, mat og spartan gear (klær og ting med msu logo på).

På fredag hadde vi årets første hjemmekamp! På kampdager er det vanlig her å være sosiale hele dagen, delta på “Tailgates” altså en sammenkomst før kampen med venner hvor man griller og er sosiale. En stor fest hele dagen! Så går man til stadium og ser kampen! Helt klart det gøyeste jeg har gjort så langt!

(MSU spilte mot Tulsa)
(MSU vant 28 – 7)

Dette innlegget ble egentlig bare masse info, for det er bare det den første uka her har dreiet seg om. Jeg kommer tilbake med mer “hverdags innlegg” og forteller dere mer om hvordan en typisk uke er her på campus. Håper dere følger med!
Vil dere ha mer updates underveis, kan dere også følge meg på snapchat. Jeg legger ut utrolig mye mer der enn jeg kommer til å gjøre på bloggen.
Snapchat: mariebakkan

See you soon!One thought on “Hello from East Lansing!

  • September 3, 2019 at 22:56
    Permalink

    Hei Marie, håper du har det bra der nede. Godt å høre at du trives, og at du har fått fin hybel. Det er sikkert mye som er nytt å forholde seg til, og mye å gjøre, men sikkert bra å bli kjent å få med seg mest mulig mens du er der nede. Stå på og kos deg, og husk vi tenker på deg her oppe i nord. Glad i deg. Morfar Ole.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *