PLANLEGGING

Hei alle sammen!
Victoria her igjen som studerer Master i International Hospitality Management ved UiS. Jeg bor i Australia (Gold Coast) med Christina som også skriver på bloggen her. Titt gjerne innom hennes blogg for andre tips og triks. Skolen jeg går på heter Griffith University og fagene jeg tar er Market Research, Leadership and Self-Development, Introduction to Tourism and Hospitality Control og til slutt Sustainable Event Management. I dette innlegget har jeg tenkt å skrive om noe som man allerede kan gjøre før man drar på utveksling for å få mest ut av oppholdet.

Fun fact: Australia har vinter nå og dermed er det “kaldt”

Tiden går så altfor fort her nede! Vi hadde nettopp en super uke med ferie og det er helt uvirkelig at man er over halvveis i semesteret. Bare for å nevne ferien, så er vi ferdig med 50% av semesteret! Helt sykt :O Uansett, så var vi to dager på en øy som heter Fraser Island. Jeg, Christina og Kevin (fra Nederland) planla denne reisen en stund før, slik at vi fikk booket. Fraser Island er en øy som bare består av sand. Øya har blitt rangert som verdens farligste og man skal helst ha en kjepp i hånda mens man vandrer. På grunn av ulike situasjoner som kan oppstå bestilte vi turen gjennom en organisasjon som skreddersyr for deg. Grunnen er at man kan møte på dingoer, slanger, edderkopper og andre vesen som man kanskje vil unngå. Man har samme guiden med seg hele turen og vi hadde en helt ubeskrivelig dyktig guide. Han var kunnskapsrik og man følte seg trygg på øya. Det var helt fantastisk og to dager var absolutt nok.

Dette er blikket når man ikke vet hva som gjemmer seg i skogen…
Christina og meg på Fraser Island

Det er noe som jeg har tenkt en del på mens jeg har vært her og det er å planlegge tiden på utveksling. Når semesteret er så kort vil man gjerne ha en balanse mellom skolearbeid og ting man vil gjøre, slik at man ikke henger etter på skolen. Gold Coast byr på utrolig mye arrangementer, festivaler, sammenkomster, idrett og tilbud for studenter. Den første uken vår her gikk til å finne bolig som Christina har skrevet om i hennes blogg, sjekk den ut! 😀 Etterhvert som vi kom på plass i den nye leiligheten begynte vi å planlegge aktiviteter og sosiale arrangementer vi kunne gå på for å bli kjent med andre kulturer.

Meg og Christina

I samarbeid med skolen er det noe som heter Griffith Mates. Dette er en organisasjon som har arrangementer for en billig penge til studenter. Det er alt fra dagsturer til kvelds-arrangement. Det finnes en egen nettside hvor man går inn og bare registrerer seg, så møter man bare opp. Den første turen min med Griffith Mates var til en koala, og kengurupark. Turen booket jeg faktisk før jeg reiste fra Norge fordi jeg fikk informasjonen på mail. Jeg og Christina har også vært med på International networking night, hvor vi møtte nye folk fra hele verden og spiste mat også spilte vi spill sammen. Utrolig hyggelig måte å få seg nye venner på. Det har også vært Trivia Night hvor hele kvelden bare er quiz, også får man fantastiske premier. Mitt team vant billetter til Q1, som er et utsiktstårn i Gold Coast. Skal dit i helga, så det kommer bilder derfra senere på bloggen. Jeg synes det er helt fantastisk at dem har arrangement som er gratis hvor man møter andre studenter også. Jeg har vært med på en dagstur til Byron Bay. Det er en veldig fin plass som ligger rundt to timer med buss fra Surfers Paradise. Absolutt verdt å oppleve plassen uansett om man gjør det som en gruppetur eller på egenhånd. Vi ble kjørt med buss opp til fyrtårnet og ned til sentrum igjen. Det er en fin gåtur fra fyrtårnet til sentrum, men siden vi hadde så kort tid dro vi med bussen opp og ned (man kan velge å gå).

Currumbin Wildlife Sanctuary
See så søøt!!
Byron Bay
Byron Bay

I tillegg har man også Student Guild som også er en organisasjon hvor man kan være med på ulike arrangement. Det koster en billig penge og det er noe man kan dra på hver uke. Noen arrangement er også gratis, så det gjelder bare å melde seg på før de blir “utsolgt”. Vi var med på noe som heter Race Day, som er den kuleste opplevelsen jeg har vært på. Det er et arrangement hvor studenter kan kjøpe billett der det er inkludert mat og drikke med fri bar. Man kunne også vedde på hester, ettersom dette er et hesteløp. Utrolig sosialt og man møter både nye folk eller kanskje drar med en vennegjeng. Andre arrangement som Student Guild arrangerer er komedie- show, filmkveld, gratis yoga, fotballkamper, for bare å nevne noen. Det er noe for alle og det er bare å melde seg på. Jeg vil anbefale og sjekke alle mulige arrangement og delta på det meste. Det er bare å dra seg ut av komfort-sonen og delta på alle arrangementer man kan. Du vil få nye venner og også opplevelser med andre. På den andre siden er det tryggere å dra på utflykter med personer som kjenner området og hva som kan forekomme.

Race Day

Jeg og Christina har vært veldig strukturerte og flinke med å skrive i en kalender hva vi skal gjøre og hvilken dag. Dette er for å rekke alt vi ønsker å se på de korte månedene vi er her. Ettersom vi nå går mot slutten og har det ganske travelt på skolen med fire fag, setter vi av helgene til å rekke det vi vil se. For eksempel i helgen var vi i Burleigh Heads og Miami Marketta. Burleigh er nok mitt favorittsted frem til nå. Det er så idyllisk og eventyrlig. Hele viben og stemningen der er mye roligere sammenlignet med større turiststrøk eller plasser hvor det er mer stressende hverdag. Jeg følte at jeg slappet av mens jeg var der og bare gikk rundt å kikket. Vi brukte hele dagen i Burleigh, og dro i 16-tiden til et kveldsmarked som heter Miami Marketta. Det er et matmarked som var samme retning som hjem, og derfor ingen stress å stikke innom. Utrolig koselig marked med livemusikk og masse god mat. Jeg kjøpte også et smykke der for å ha som minne fra Australia. Historien bak smykket var vakkert og jeg bestemte meg for å kjøpe det av den hyggelige damen på markedet. Det var kun en bod som ikke hadde mat, men ellers var det mat fra hele verden, utrolig kult!

Burleigh Heads

Det neste jeg vil trekke frem er Gold Coast Student Hub. Plassen ligger i bydelen Southport (rett bak trikkstoppet). Studenter fra alle universitet på Gold Coast kommer hit på grilling, kurs relatert til jobb, fotografikurs eller kurs generelt om ulike industrier. Det er en veldig internasjonal plass så her møter man også personer fra ulike land. Nettsiden er ny og der oppdaterer dem arrangementer som man kan planlegge i fremtiden. Det koster ingenting og er bare å registrere seg. Ellers, vil jeg si at man bør delta på de ulike klubbene på skolen. Det er enormt mye å velge i og det er bare å hive seg på alt fra sport til en linjeforening som er mer relatert til fagene på skolen.

Student Hub

Hvis man ikke vil delta i klubbene på skolen er det bare å holde seg oppdatert på sosiale medier. Gold Coast er en utrolig dyktig kommune som informerer sine innbyggere om hva som skjer i området. Jeg har brukt Facebook veldig mye og Local-appen som viser deg arrangementer i området. Jeg og Christina har funnet masse gjennom Facebook hvor vi har deltatt på arrangementer. For eksempel, Colour Run Gold Coast var en av aktivitetene jeg fant via. Facebook. Der endte vi opp med et Internasjonal Team på fem medlemmer fra Norge, Danmark, Nederland og India. Ganske kult!

Skoene mine etter Colour Run.Vi fikk også medalje 🙂

Jeg håper dere har fått litt mer ut av hvordan man kan finne arrangementer og guide seg rundt i Gold Coast. Vil også nevne at jeg er ganske sikker på at dette gjelder for flere plasser i verden hvor det er utallige arrangementer å være med på! Bare å hive seg på 😀

Når vi dro fra Fraser Island

Er det noe flere spørsmål til ulike arrangement eller bare generelt lurer på noen i forhold til utveksling, så er det bare å sende mail til:
victorial96@hotmail.com eller så kan dere følge meg på Instagram: victorianesvik 😀

Vi snakkes!

One thought on “PLANLEGGING

  • September 8, 2019 at 15:41
    Permalink

    Flott innlegg! Ser ut som dere har det fint og gøyalt. Kos dere videre 🙂 Klem

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *