Studentlivet i Malaysia

Hei igjen! Dette innlegget skulle egentlig ha blitt publisert for en stund siden, men grunnet mine mangler på bloggferdigheter så klarte jeg ikke å publisere det. Uansett, her kommer en oppdatering og endel informasjon jeg tror de som ønsker å reise på utveksling til Malaysia kan ha nytte av. 

Reise 
Nå nærmer det seg slutten på oppholdet her i Malaysia og det har vært noen lærerike og spennende måneder! Oppholdet har bestått av en god kombinasjon av reising og studering. Den første og siste måneden måtte vi levere inn passet vårt til myndighetene og hadde derfor ikke muligheten til å reise ut av landet. Det var allikevel mulig å reise med buss rundt omkring i Malaysia og noen av øyene det er verdt å besøke er blant annet; Langkawi, Penang, Pangkor og Perhentian. Bussturene tar mellom 5 – 9 timer en vei, men det er god komfort og koster deg under 100 norske kroner.

Utenom dette hadde vi omtrent 2 måneder hvor man kan reise med pass til andre land. Flere av utvekslingsstudentene reiste til Indonesia, India, Thailand, Filippinene, Vietnam og Kambodsja. Dersom du er ute i god tid kan du få flybilletter med Air Asia til rundt 300 norske kroner en vei. Det har med andre ord ikke vært mangel på mulighetene til å reise og til å oppleve nye steder og kulturer. Universitetet er veldig behjelpelige dersom man ønsker å søke seg fri i én uke eller to. Vi søkte oss fri 2 uker og reiste rundt på Bali, samtidig som vi fulgte forelesninger og innleveringer online. 

Skolesystemet
Skolesystemet på Taylor´s fungerer slik at studenter får «marks» eller såkalte poeng gjennom hele semesteret. I hvert fag er det en god blanding av gruppearbeid, presentasjoner, tester og innleveringer slik at du samler opp poeng frem mot eksamen. Vi måtte ha «50 marks» som tilsvarer karakteren C for å få faget godkjent i Norge. Dette resulterte i at før siste eksamen så hadde flere av oss allerede fått over 40 marks, slik at du på eksamen kun trenger å få de resterende poengene du mangler for å oppnå totalt 50 marks. Det er heller ikke alle fagene som har en slutteksamen, slik at du heller må jobbe jevnt gjennom hele semesteret for å kunne bestå. 

I løpet av dette semesteret har jeg hatt seks ulike fag, hvor noen av de har vært mer hotellrettet enn andre. Klassene er forholdsvis små med mellom 15 – 40 personer og du får god kontakt med foreleserne dine. Fagene jeg har hatt er: 

  • Holistic Approach to Health and Wellness 
  • Oenology
  • MICE Management 
  • Service Quality 
  • Luxury Brand Management 
  • Hospitality Simulation 

Kleskode
I starten av semesteret har de en gjennomgang av kleskode, hårsveis og andre generelle regler som studentene må følge. Vi fikk inntrykk av at de var veldig strenge på at man til enhver tid må gå i dress på universitetsområdet og gikk derfor til innkjøp av flere dressbukser og dressjakker. Etter hvert viste det seg at reglene ikke har så mye å si for utvekslingsstudentene siden vi kun er der i 5 måneder. Det eneste de krever er at du skal kle deg anstendig, dvs. lang bukse, t-skjorte eller genser og ikke slippers. Det er kun når man skal ha presentasjoner at alle må møte opp i dress eller veldig pent kledd. 


Bosted – D’Latour
Tidligere har jeg skrevet litt om bosted og jeg anbefaler de som eventuelt reiser til Malaysia om å bo på D’Latour. Dersom du finner andre bosteder og det står på google maps at det kun tar 10 minutter med bil, så kan du risikere å bli skuffet. Trafikksystemet i Malaysia er ikke helt på topp og 10 minutter kan fort bli til 50 minutter. I tillegg så bor så og si alle studentene på D’Latour noe som gjør det enkelt å komme i kontakt med andre. Eneste man bør være obs på er at de sier at leiligheten er fullt møblert, men du kan fremdeles ende opp med en leilighet som ikke har kjøkkenredskaper, bestikk, sengetøy og mer. 

Generelle tips 

Jeg benyttet meg for det meste av noe som kalles Grab og er ganske likt Uber. Grab blir brukt i hele Malaysia, samt andre steder i Asia. Dette er mye rimeligere enn taxi og du kan bestille både GrabCar og GrabFood. En kjøretur inn til Kuala Lumpur kostet rundt 60 norske kroner og for å få mat levert hjem til deg kostet det 10 norske kroner. 

Når det gjelder simkort så anbefaler jeg å kjøpe dette med en gang man kommer til Malaysia. Jeg betalte rundt 70 norske kroner i måneden for 10GB og det holdt i massevis. 

Dersom man ønsker å handle inn slik at man kan lage mat hjemme så er det flere store butikker som; Mydin, Jaya og Aeon. Disse butikkene har alt du trenger, men som oftest er det rimeligere å spise ute enn å lage mat hjemme. I tillegg har de IKEA i Malaysia dersom man trenger møbler og lignende. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *