Takk for meg, Malysia!

Nå er jeg på plass i Stavanger og jeg sitter igjen med så mange kule opplevelser, gode vennskap og minner for livet! Dette innlegget inneholder litt informasjon og noen tips jeg har erfart etter oppholdet i Malaysia. 

Lånekassen 
Pengene man får utbetalt fra lånekassen holder fint til oppholdet i Malaysia. Jeg anbefaler uansett å spare opp litt penger dersom man har lyst til å få mest mulig ut av de 5 månedene man er på utveksling. Hvis man sparer opp mellom 20 000 – 40 000kr så er det mer enn nok penger til å leve veldig godt, reise rundt så og si hver helg og å være med på alt som skjer sosialt. Jeg vil tro at 20 000kr er nok i seg selv, men av erfaring forsvinner pengene fortere enn man tror, så det kan være greit å sikre seg ekstra godt. 

Lover og regler 
Malaysia er etter min erfaring et trygt land å være i, men jeg anbefaler at man leser seg litt opp på forhånd når det gjelder de ulike lover og regler som er i landet. Det er mange regler jeg ble overrasket over at eksisterte og som kan være lønnsomt å være klar over på forhånd. 

Språk og kultur 
Malaysia er et land sammensatt av mange ulike kulturer, etnisiteter, språk og religion. De fleste har forholdvis gode engelskkunnskaper og det var ikke problematisk å kommunisere med hverken universitetet eller de lokale. 

Klimaet er fuktig og varmt med rundt 30 varmegrader så og si hele tiden. Det var ingen ekstrem regnsesong, selv om det regnet noe mer enn 1-2 timer om dagen i månedene september – oktober. 

Prisnivå 
Det er forholdsvis rimelig å leve i Malaysia, men man kan finne både mat og shopping til ulike prisnivåer ut ifra beliggenhet og standard. Night Market er noe man virkelig burde få med seg og man får utrolig god mat til rundt 20 kroner.

Dersom noen tenker å søke utveksling til Malaysia og har flere spørsmål som ikke har blitt besvart så er det bare å ta kontakt med meg via Facebook!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *